Camouflagetherapie

Camouflagetherapie wordt ingezet om huidaandoeningen met kleurafwijkingen minder zichtbaar te maken. Het camoufleren van donkere of juist lichte plekken op de huid wordt gedaan met speciale camouflageproducten welke watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn. Op deze manier kun je in de regen lopen, zwemmen, sporten en zweten zonder dat uw make-up verdwijnt, zoals met gewone foundation.

Indicatie´s
Hyperpigmentaties: huidaandoeningen waarbij te veel pigment aanwezig is:
* Littekens met kleurverschil
* Pigmentvlekken
* Zwangerschapsmasker/melasma

Hypopigmentaties: huidaandoeningen waarbij te weinig pigment aanwezig is:
* Littekens met kleurverschil
* Vitiligo

Vaatafwijkingen: huidaandoeningen waarbij een rode verkleuring zichtbaar is:
* Wijnvlekken/neavus flammeus
* Rosacea
* Couperose/ teleangiëctasieën
* Spataderen

Brandwonden
Tatoeages

De behandeling
Bij een eerste afspraak wordt een intakegesprek gedaan zodat uw wensen duidelijk zijn. Indien gewenst wordt meteen de eerste sessie gedaan. Hierbij gaat de huidtherapeut op zoek naar de juiste make-up die bij uw huidtype en huidskleur past. Uit een ruim assortiment kleuren wordt de juiste kleur of kleurencombinatie gekozen. Met deze make-up gaat u naar huis om te ervaren hoe de make-up voelt en of de kleur goed aansluit op uw huidskleur, ook met ander licht. Tijdens een telefonische afspraak in diezelfde wee wordt besproken of u tevreden bent. Indien de kleur niet helemaal naar wens is komt u terug in de praktijk en gaan we de kleur aanpassen naar uw wens. Wanneer de juiste kleur gevonden is worden de producten speciaal voor u besteld en komt u voor de laatste sessie in de praktijk. Hierbij krijgt u aangeleerd hoe u de camouflageproducten zelf kunt aanbrengen en krijgt u de producten direct mee naar huis.

Kosten
De kosten van de behandelingen zijn afhankelijk van diverse factoren. Een intakegesprek is altijd vrijblijvend bij Huid- en oedeemtherapie Kimberley de Jong, dus laat u tijdens een intakegesprek informeren of u in aanmerking komt voor de behandeling en wat de kosten zijn van de behandeling.

Vergoeding
De vergoeding van deze behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.